woensdag 19 juni 2013

Hoe komt het toch dat Andy Schleck niet meer goed rijdt sinds zijn broer betrapt is op doping?

De Tour de France staat weer voor de deur. Op 29 juni vertrekt het peloton vanaf Corsica en zal dan 21 dagen strijden tot Parijs. Langzaam druppelen de namen binnen van de deelnemers. Gesink doet wel mee, maar Mollema is kopman. Tom Jelte Slagter mag thuis blijven, want hij wil zijn contract niet verlengen. Er doen dit jaar ook drie oud winnaars mee: Cadel Evans, Alberto Contador en Andy Schleck.

De laatste wordt zo uitgelicht. Eerst de twee andere winnaars. Een daarvan wordt bestreden van binnenuit. Tejay van Garderen zit Cadel Evans op de hielen, maar BMC kiest er toch nog voor om met de Australische oud-winnaar als kopman de Tour in te gaan. Afgelopen jaar kende de winnende Sky-ploeg eenzelfde probleem. Toen was Froome bergop de sterkere ten opzichte van Wiggins. Dit jaar is om die reden Bradley Wiggins thuisgelaten om duidelijk te maken wie de kopman dit jaar is.

Zijn klasse toonde hij al in de Dauphiné door met overmacht te winnen. Overigens werd hier ook een ploeggenoot tweede, Richie Porte. Waarover Froome zei dat hij het in zich had om de Tour te winnen. Zien we hier een nieuw probleemgeval op doen? Het is nog geen uitgemaakte zaak namelijk dat Froome deze vorm ook in de Tour kan tentoonspreiden. Dokter Ferrari, bekent van het leveren van de doping, zei hierover: "Renners die sterk waren in de Dauphiné hebben zelden de Tour ook gewonnen."

Dan Alberto Contador, hij won al twee keer de Tour de France, waarvan hij er een moest inleveren. Door een kleine hoeveelheid clenbuterol werd El Pistolero voor een jaar geschorst. Dit gebeurde pas in november, terwijl de Spanjaard in de tussentijd nog derde was geworden in de Giro. Ook had hij in Frankrijk meegedaan, echter eindigde hij toen teleurstellend vijfde. Deze uitslagen zijn ook geschrapt. Sinds vorig jaar mag hij weer echt koersen en prompt won hij de Vuelta. Dit jaar is de Tour zijn grote doel en hoewel hij in de Dauphiné op meer dan vier minuten eindigde, heeft hij goede hoop. De theorie van dokter Ferrari steunt hem daarin.

Andy Schleck moet zich gaan bewijzen in de Tour
De man die de tourzege van Alberto Contador overnam, is Andy Schleck. Sinds vorig jaar gaat het niet zo goed meer met de jongste van de gebroeders Schleck. In aanloop naar de Tour de France van 2012 brak de Luxemburger zijn heiligbeen. Vervolgens in diezelfde ronde werd zijn oudere broer Fränk gepakt op doping. Na deze twee gebeurtenissen heeft Andy Schleck eigenlijk nooit meer zijn niveau van weleer bereikt. Nou heeft hij natuurlijk een zware blessure achter de rug. Maar langzaam begint nu ook de vraag op te reizen: Hoe komt het toch dat Andy Schleck niet meer goed rijdt sinds zijn broer betrapt is op doping? Aankomende Tour de France kan hij met deze geruchten korte metten maken, maar mocht hij weer tegenvallen...   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten