donderdag 26 december 2013

BBC laat weer een wereldserie van het scherm spetteren: Sherlock Holmes is alive

Als je nog nooit een seizoen hebt gezien van Sherlock Holmes, dan raad ik je aan na de eerste alinea te stoppen met lezen. Sherlock Holmes is namelijk een van de beste tv-series ooit gemaakt. En dan heb ik het over de vernieuwde serie bij de BBC. In juli 2010 werd de eerste aflevering uitgezonden. Deze duren anderhalf uur, maar je blijft ook die hele tijd geboeid kijken. Het zijn seizoenen van drie afleveringen waar de spanning tot op het hoogtepunt wordt opgebouwd. De plots zijn ingewikkelder dan de hele Da Vinci Code, maar dat zorgt er ook voor dat de spanning er volop in blijft. De rol van Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes is geniaal te noemen. Deze serie moet je dus gezien hebben.*SPOILER ALERT * SPOILER ALERT * SPOILER ALERT * SPOILER ALERT * SPOILER ALERT *

In de eerste seizoenen hebben we kennis gemaakt met een geheel nieuwe Sherlock Holmes. De ouderwetse is vervangen door een met alle technologie tot zijn beschikking hebbende detective, die ook nog eens nicotinepleisters plakt. In het eerste aflevering zagen we hoe hij kennis maakte met dr. Watson. Hoe zij samen in het huis op 221B Baker Street kwamen te wonen bij Mrs Hudson. Vervolgens zagen we de strijd opbouwen tussen Sherlock en Moriaty tot een hoogtepunt. Beiden staan op het dak van het St. Batholomew's ziekenhuis.

Hier verplicht Moriaty Sherlock tot het plegen van zelfmoord. Hij moet wel want anders worden dr. Watson, Mrs Hudson en Lestrade vermoord. Op dat moment pleegt Moriaty zelfmoord en is de enige uitweg dat Sherlock van het gebouw afspringt. Hij belt dr. Watson op en zegt hem altijd fake te zijn geweest en dat zijn laatste telefoontje zijn 'note' is. Vervolgens springt hij van het ziekenhuis af, terwijl dr. Watson hem ziet vallen. Hij valt voor dood neer op de grond voor een fietser en wordt even later afgevoerd naar het ziekenhuis. De aflevering vervolgt met Watson en mrs Hudson bij zijn graf. Waarbij Watson zijn geloof in Sherlock uitspreekt en smeekt hem niet dood te zijn. Van de achtergrond kijkt Sherlock Holmes stilletjes toe.

Op 1 januari begint het nieuwe seizoen bij de BBC. De zender belooft hierin te onthullen hoe Sherlock zijn val heeft overleefd. In aanloop naar de serie zette de BBC alvast een mini episode online:
Bron afbeelding: www.hypable.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten