zondag 8 december 2013

De parallel met Malmö FF laat degradatiespook boven PSV waken

PSV koos er aan het begin van het seizoen voor om voor de jeugd te gaan. Jonge spelers moesten het gaan doen. Nu enkele maanden later staat PSV tiende op de ranglijst. De degradatiestreep is dichterbij dan de bovenste positie. Zelden zetten de Eindhovenaren zo een slechte reeks neer. De druk wordt steeds groter op de groep.

Als we naar het verleden kijken, is er een opvallende parallel te trekken met Malmö FF. Aan het eind van de 21ste eeuw koos de club ook volledig voor de jeugd. De op dat moment 17-voudig landskampioen van Zweden gaat een zeer lastig seizoen in. Er zit zeker talent in de ploeg, maar op het moment zelf komen de spelers nog zeker tekort. Dit is een onvoorstelbaar gelijke situatie met PSV.
                                           
Maar dan de belangrijkste vraag: hoe eindigde het? Malmö FF eindigde als een na laatste in de competitie en degradeerde. Een groot drama voor de fans. Een groot drama voor de club. Het is overigens wel weer goed gekomen met de Zweedse topclub. Het promoveerde snel weer naar het hoogste niveau en werd kampioen in 2004, 2010 en 2013. En voor de spelers van PSV die nu angstig zijn voor hun carriere. Ene Zlatan Ibrahimovic zat in het team dat degradeerde uit de Allsvenskan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten