maandag 23 december 2013

Mislopen winterkampioenschap is schuld van Vitesse-supporters


Vitesse stond afgelopen speelronde in de eredivisie op het punt om herbstmeister te worden. De club uit Arnhem kwam zelfs 0-2 op voorsprong tegen Heracles Almelo. Het zou zo goed als zeker de winterstop ingaan als koploper. Iets wat bij de supporters al uitgebreid gevierd werd. Er waren zelfs al shirt gedrukt met de tekst: "Vitesse winterkampioen 2013/2014". En juist hier ging het mis. Wanneer clubs of de supporters gaan roepen dat zij de beste zijn of dat ze gaan winnen, dan gebeurt dit juist niet. Een gouden regel in het voetbal.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Ajax moest daardoor alsnog wel winnen bij Roda JC. Maar de shirts waren gedrukt, dus ondanks dat de Amsterdammers het moeilijk hadden, was er een 17-jarige jeugdspeler die ze alsnog naar de winst schoot. Niet een jongensboek en andere onzin wat de media riepen. Vitesse-supporters hadden te vroeg gejuicht en dat wordt altijd, maar dan ook altijd afgestraft. Tenzij er natuurlijk tijd is om deze vloek op te heffen.

Bron afbeelding: Omroep Gelderland

Zo had Ajax een periode waarin er consequent werd geroepen: "Wij zijn Ajax, wij zijn de beste." Dit resulteerde de afgelopen jaren in dat Ajax met de winterstop een achterstand van tien punten moest overbruggen. Dan werden de Amsterdammers wat stiller en hoopten ze op een wonder. Dit wonder kwam dan uiteraard ook uit. Mede ook doordat andere clubs hier fouten in maakten. Wie herinnert zich niet de uitspraak van Dries Mertens: "Dit is de kampioensoverwinning." Een paar weken laten stond hij met lege handen.

Eenmaal eerder haalde ook PSV zo een vloek over zich heen. De club stond bij de winterstop onder leiding van Ronald Koeman een straatlengte aan punten voor. De supporters besloten een t-shirt te laten drukken met de tekst: "Klimaatverandering, PSV kampioen in de winter." Vervolgens ging het volledig mis. Het team stortte in elkaar en op de laatste speelronde stond het derde. Niemand geloofde meer in de titelkansen van de club. Iedereen weet hoe het afgelopen is, PSV werd kampioen in een knotsgekke laatste speelronde. Conclusie de supporters van Vitesse moeten bescheiden blijven, willen ze kampioen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten