zondag 12 januari 2014

Een prima zaterdagavond bij Boom Chicago

Het is zaterdagmiddag, ik heb afgesproken om in de avond even naar Amsterdam te gaan met een maat van mij. Even een biertje doen en langs bij Boom Chicago. Boom Chicago is een comedycafé in de Jordaan. Ze doen daar live comedyshows voor een klein bedrag en zoals uiteraard in een café kan je er ook en biertje doen. Het plan is goed bedacht en de uitvoering gaat ook goed. Tegen negen uur stappen we in de auto en nog voor tien uur zijn we in Amsterdam. Doordat de show pas om half elf begint wippen we nog even een gezellig cafeetje binnen.

We komen in een mooi loungebarretje. Nemen een biertje en besluiten weer door te gaan. Op zoek naar Boom Chicago en op zoek naar een pinautomaat. Nu blijkt er wel een pinautomaat op de Rozengracht te zitten, maar deze bleek buiten dienst. Gelukkig kan je binnen bij Boom Chicago ook alles met de pin betalen. We stappen naar binnen, bestellen twee kaartjes en ook nog een drankje erbij.  Wanneer we de zaal binnenstappen, zit deze al bijna helemaal gevuld. We nemen plekken achterin die nog vrij zijn. Nu is het wachten op de show. Ik weet niet precies wat ik kan verwachten, dat maakt mij nieuwsgierig.

Niet veel later stapt er een vrouw van halverwege twintig het podium op. In het Engels vraagt zij of we er klaar voor zijn. Vanavond spelen zij A Shot of Improv en dat is het best te vergelijken met de Lama’s. Zes personen improviseren er op los met verschillende opdrachten. De ideeën komen uit het publiek. Mocht iemand een creatief idee hebben, dan wordt dit beloond met een shotje Jägermeister. Na een kort solostukje van Ally Bearsley, de vrouw van halverwege twintig, komen alle komedianten het podium op. Ze doen bekende spelletjes zoals een verhaal woord om woord vertellen met als input uit het publiek twee woorden. Het gaat snel en het is humoristisch.

De tijd vliegt voorbij en de optredens lijken steeds beter te worden. Dit gezelschap zit goed in elkaar. Eigenlijk is er maar een van hun die door ons herkent werd en dat was Greg Shapiro. Bekend van onder andere het Comedy Central News. Na afloop komen de sterren van de show rustig een biertje drinken tussen het publiek. Hoewel ze zojuist een ijzersterke performance hebben neergezet, die ik in al die jaren van de Lama’s nog nooit gezien had, zijn het hele normale types. Mocht je dus een avondje niks te doen hebben, ga dan gezellig langs bij Boom Chicago. Voor een eurootje of twintig heb je een leuke avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten