zondag 5 januari 2014

Manolev verdient 1000x meer een plek in het eerste dan jonge pseudovedette

Manolev en zijn vriendin
Stanislav Manolev is bekend geworden door René van der Gijp, maar de laatste tijd bespeur je ook bij de hofnar van Voetbal International een klein beetje spijt. Soms gierde hij het uit: "Die Manolev kan er echt helemaal niets van." Sinds Dick Advocaat en Phillip Cocu bij PSV de functie van hoofdtrainer op zich namen, is de Bulgaar met de tomeloze inzet verbannen naar het tweede. Deze week gaat het eerste van PSV op trainingskamp naar Gran Canaria, maar zal Manolev naar Turkije vertrekken voor een oefencampagne met het tweede. De Bulgaars international lijkt definitief niet meer voor te komen in de plannen van hoofdcoach Phillip Cocu. In Bulgarije wordt er vol verbazing gekeken naar de rol op het tweede plan van de grote uitblinker in hun nationale team.


Het is de tweede mokerslag voor de rechtsback dit jaar. Eerder dit seizoen speelde PSV in Bulgarije tegen Ludogorets. Stanislav Manolev werd door trainer Phillip Cocu bij de selectie gehaald om mee te reizen naar zijn thuisland. Eenmaal in het stadion aangekomen, krijgt hij van zijn trainer te horen dat hij plaats mag nemen op de tribune. Dan mag je als lieveling van het Bulgaarse publiek mee naar je thuisland en dan mag je niet eens op de bank zitten. Het is naast erg pijnlijk ook uiterst gevoelloos van Phillip Cocu. Daarnaast zijn er op dit moment niet twee rechtsback in de selectie van PSV die de roep om Manolev kunnen laten verbleken. Sterker nog een aantal supporters ziet hem graag terug in de basis.

Wat voor Manolev spreekt, spreekt eigenlijk tegen een groot aantal spelers uit de huidige selectie. Begin van het jaar begon PSV friool en speelde het nog met een bepaalde frisheid. Vlak voor de winterstop mocht Bakkali invallen en ik heb nog nooit zo een verwaande arrogante voetballer op die leeftijd gezien. Uitgebreid op zijn kauwgom kauwend en ongeïnteresseerd komt hij het veld op strompelen. Geen een balcontact slaagt. Dit is al een aantal speelrondes het geval bij het Belgische talent. In dit geval verdient Manolev toch duizend keer meer een plek in de selectie dan een jonge pseudovedette. De Bulgaar is ook nog eens op vele posities inzetbaar. Ik pleit dus voor een terugkeer van Manolev in het eerste team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten