donderdag 2 januari 2014

Wat gebeurt er in 2014: Olympische Spelen, Koningsdag, WK voetbal, Volkert van der Graaf en Mark Rutte

Bron afbeelding: Omroep Brabant
Het jaar 2014 is net begonnen. Nederland heeft inmiddels al haar eerste wereldkampioen. Michael van Gerwen met het darten. Maar wat gaat het jaar ons nog meer brengen. Een aantal voorspellingen over 2014 en ons koude kikkerlandje.

In februari beginnen de Olympische Spelen in Sotsji. Nederland besluit toch een afgevaardigde te sturen naar Rusland. Het kabinet heeft besloten dat het Nederlandse volk vertegenwoordigd zal worden door een burgemeester. Na stemming in de tweede kamer, stemt een ruime meerderheid dat de burgemeester van Maastricht de eer krijgt. Hij zal samen met zijn partner en nog een aantal jongere jongens meereizen met de Olympische ploeg.

Voor het eerst gaan wij dit jaar Koningsdag vieren. Op de dag zelf lijkt alles op rolletjes te lopen, totdat Prinses Amalia boos wordt bij het koekenhappen. De kleine prinses eist dat haar onderdanen de koeken lager hangen, omdat ze er niet bij kan. Doordat het onderdeel koekhappen georganiseerd wordt door een Chinees echtpaar, wordt Amalia beschuldigd van racisme. Uiteindelijk krijgt de Chinese man een baan aangeboden, pepernoten bakken voor het Sinterklaasfeest, waardoor het probleem uit de wereld is.

Nederland speelt een succesvol WK. Echter in de Telegraaf duikt een verhaal over bondscoach Louis van Gaal op. De bondscoach zou na de overwinning op Brazilië in de tweede ronde seksuele handelingen hebben verricht met twee hoeren in een zwembad. Van Gaal ontkent: “Ik heb alleen met Yolanthe en Sabia wat gezwommen. Als er seksuele handelingen waren verricht, was ik zeker gaan JUICHEN!” Uiteindelijk moet Oranje in de halve finale zijn meerdere erkennen in Duitsland.

Volkert van der Graaf komt vrij. De tweede kamer beslist dat hij een nieuwe identiteit krijgt. Niet veel later wordt bekend dat er een nieuwe man op de lijst van de PVV staat. De politieke partij heeft de man uitgebreid gescreend, maar er kan niks strafbaars worden gevonden over Pim Voortuin. Onderzoek van Pownews wijst echter uit dat de man eigenlijk Volkert van der Graaf is. Geert Wilders reageert: “Onze screenings zijn al veel beter, maar er kan altijd iemand onder de radar door glippen.”

Mark Rutte maakt in november wereldkundig dat hij eindelijk een vriendin heeft. Zijn vriendin straalt volgens hem dezelfde positiviteit uit als hij. Zij koopt eens die nieuwe auto, zij koopt eens dat nieuwe huis. Sylvie Meis zegt zelf: “Ik hou van mannen met een bepaalde statuur.” De moeder van Mark Rutte reageert optimistisch: “Ik ben blij dat Mark uiteindelijk ook een vriendin heeft gevonden. Al voelt het toch raar dat ik niet elke ochtend zijn bammetjes meer hoef te smeren.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten