zondag 2 februari 2014

Hij deed alles fout om goed te doen

Eerdere delen nog niet gelezen, klik dan bovenin op feuilleton, daar staan de eerste delen van het verhaal.

Wanneer de agenten zijn vertrokken loopt Maurits naar zijn moeder toe. Hij wil haar omhelzen, maar ze reageert afstandelijk en duwt hem weg. "Je hebt het allemaal kapot gemaakt. Je kan wel zo wijs doen, maar je hebt je eigen vader vermoord. De politie gaat je vinden. Je bent gek. Ik wil dat je weg gaat!" Maurits is perplex, deze reactie had niet verwacht. "Maar, mam?" "Niks! Ik wil dat je weggaat. Pak je spullen en donder op." "Maar waar moet ik dan heen?" "Dat zoek je ook zelf maar uit!" Verdwaast en onthutst loopt hij weg naar zijn kamer. Rustig zoekt hij zijn spullen bij elkaar. Wanneer hij een koffer heeft gevuld valt hij op zijn bed. Een traan ontsluipt zijn oog. Hij deed het uit liefde voor zijn moeder. Die liefde is nu bekoeld door zijn daad. Hij deed alles fout om goed te doen.

Langzaam loopt hij de trap af met zijn koffer. Hij ziet Daantje bij de deur staan. Voordat hij wat kan zeggen, doet ze deur open. "Ga!" Maurits buigt zijn hoofd. "Sorry, mam." Daantje reageert niet en wacht tot haar zoon de deur is doorgelopen en gooit dan de deur dicht. Hij loopt weg van zijn huis, maar heeft geen idee waarnaar toe. Eenmaal bij het winkelcentrum aangekomen zoekt hij meteen een pinautomaat. Snel controleert hij zijn saldo. Met het bedrag dat er op staat, kan hij even vooruit maar niet voor lang. Van een 
jongen die geen enkel probleem had, is hij veranderd in een dakloze en werkloze jongen. Wat moet hij nou? Waar moet hij naartoe? Het gebeurt niet snel, maar nu is hij in paniek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten