maandag 21 april 2014

Matchfixing: Chinees vuurwerk moest Ajax-spelers aan afspraak herinneren

De wedstrijd was net uit de start blokken of het veld wordt al bekogeld met vuurwerk. Keeper Kenneth Vermeer staat tussen het vuur in. Een reclamebord vat vlam. Je ziet geschrokken gezichten van Ajax-kant. In eerste instantie wordt nog aangenomen dat dit komt doordat het hun eigen supporters zijn. Nu een halve dag later, weten we beter. Eerder in de week hebben een aantal Ajacieden een boodschap gekregen. Het kleine PEC moest de bekerfinale met drie doelpunten verschil winnen, dan zouden zij allemaal een flinke bonus krijgen. Vermeer, Moisander, Denswil en Van Rhijn kregen allemaal deze boodschap van Aziatische mannen in pak.

In eerste instantie waren de spelers akkoord met deze afspraak. Toch begon het bij een enkeling te knagen. Vanuit  het land van de draak worden duidelijke signalen afgegeven dat de voetballers zich aan de afspraak moeten houden. “Anders zou het wel eens een hele vervelende avond voor hen kunnen worden.” De Finse verdediger Moisander probeerde alles en iedereen nog te slim af te zijn door over een blessure te beginnen.  De medische staf had echter ook een kleine som geld in het vooruitzicht gesteld gekregen, dus ook hij zal van de partij zijn.

Toch kregen de spelers steeds meer het gevoel dat hen niks gemaakt kon worden. Dit baarde de Chinezen uiteraard zorgen. Daarop besloten ze een bevriende Nederlandse groepering in te schakelen. Deze zouden zich onder het Ajax-publiek begeven en een waarschuwing afgeven. Deze boodschap werd ook naar de betrokken spelers gecommuniceerd. Tijdens de wedstrijd zien we dan ook de geschrokken blikken van de Ajacieden, maar deze bedenken zich geen moment. Ze besluiten toch door te zetten en dit resulteert erin dat Van Rhijn de 1-0 voor Ajax maakt.

Meteen volgt er een nieuwe laag met vuurwerk. Scheidsrechter Nijhuis besluit te staken en de spelers moeten naar binnen. In de kleedkamer staan twee Aziatische mannen die het elftal duidelijk maakt dat er niet met hun gespot wordt. Vanaf nu wordt er geluisterd en anders komen ze de kleedkamer niet meer uit. Na de onderbreking is Ajax geen schim meer van zichzelf en verliest met 5-1 van PEC Zwolle. Na afloop weigert een Ajacied de onderbreking er de schuld van te geven en wordt er gesproken van een schande en een offday.

Gelukkig of helaas is dit fictie. In de realiteit zien we dat er een aantal dwazen achter het doel zaten, die het nodig vonden om een wedstrijd te doen stil leggen. Het bekogelen van hun eigen keeper was daar niet eens te gek voor. Daarnaast zagen we een aanstaand landskampioen van de Nederlandse eredivisie die nauwelijks de middelmaat ontstijgt. We kunnen concluderen dat het Nederlands voetbal niks meer voorstelt en dat we vanaf nu juist in beeld komen voor de belchinezen. Geen uitslag is immers te gek in het Nederlands voetbal. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten