maandag 25 augustus 2014

Marks voetbalmaandag: Wijnaldum heeft precies het juiste moment afgewacht

Het was in april van het jaar 2007. Er komt een ventje van zestien jaar het veld inlopen. Zwarte dreads en een lach van oor tot oor. Hij straalde. Op dat moment was Feyenoord door vele blessures geteisterd, wat ruimte voor hem vrij maakte in de selectie. Met zijn altijd stralende lach en onbevangenheid werd hij al snel de lieveling van de club. Vele topclubs zaten op jonge leeftijd achter hem aan. Uiteindelijk maakte hij in 2011 een gevoelige overstap naar PSV. Feyenoord zat in geldnood en PSV wou het gewenste bedrag voor hem bepaten. Al snel gingen de dreads er af, maar ook even verdween die lach. Georginio Wijnaldum had tijd nodig om te wennen, maar gisteren was te zien dat de jongen een man was geworden en dat deze man nu een stralende lach heeft.



Het fysiek van een volwassen man, de lach van een kleine jongen en het spelinzicht van een topvoetballer. Georginio Wijnaldum is de leider van PSV geworden. Waar Memphis Depay de absolute ster van het elftal is, is de Rotterdammer de spelverdeler. Moeiteloos gaat de bal van zijn voet naar de juiste speler. Met een fluwelen voetbeweging krijgt hij de bal tussen twee man door bij Luuk de Jong. Even later wint hij een duel met Daley Blind op kracht. De kracht die in de jaren toegenomen is. Niet voor niks vergeleek AD-journalist Maarten Wijffels hem met Clarence Seedorf. De voormalig wereldster blonk jarenlang uit op het middenveld bij topclubs als AC Milan met zijn indrukwekkende fysiek.

Dat Georginio Wijnaldum in een duel met Ajax ook zijn kwaliteiten laat zien, maakt duidelijk dat hij de stap kan gaan maken naar een grote Europese club. Tijdens het WK speelde ‘Gini’ in een wat meer verdedigende rol voor het Nederlands elftal. Nu krijgt hij weer de vrijheden, maar voetbalt hij met een ongelooflijk verantwoordelijkheidsgevoel. Waar velen te vroeg een stap naar het buitenland maakten, lijkt het erop dat Wijnaldum het juiste moment heeft afgewacht. Ervaring op het WK en een seizoen op zijn toppen van zijn kunnen in de eredivisie spelen. Wanneer hij de landstitel kan pakken en PSV ook nog ver in de Europa League kan leiden als aanvoerder, komt hij toch beter binnen bij een nieuwe club dan dat hij net een leuk seizoen heeft gedraaid in de eredivisie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten