maandag 1 september 2014

Nog een dag en dan worden de directeuren pas weer verguisd als de selectie toch niet blijkt te voldoen

Kenneth Vermeer. Nog een paar uur. Transferdeadlineday. Martin van Geel. Marc Netto, Marcel Brands. Zomaar wat termen die vandaag genoemd gaan worden. Bij de sportredacties zijn dit de gesprekken van de dag. Het is in de voetbalwereld de laatste dag van de zomerse transfermarkt. Dit staat garant voor chaos in de voetbalwereld. Clubs die op het laatste moment nog van spelers af willen, dus de vraagprijs laten zakken en daardoor toch nog betaalbaar worden. Of juist clubs die denken dat de selectie nog niet in compleet is en waar snel nog een speler wordt binnen gehaald. Vaak worden deze spelers bestempeld als paniekaankopen. Het is nog even twijfelen hoe we Kenneth Vermeer gaan noemen.



Een Ajacied die overstapt naar Feyenoord. De laatste die dat deed was Europees Kampioen en tevens Griek Angelos Charisteas. Het werd niet een onverdeeld succes om het woord van mislukking nog te sparen. Destijds waren er woedende reacties van de supporters, zeker met in het achterhoofd hoe de spits gepresteerd had bij Ajax. Nu bemerk je bij enkele supporters en mensen in het voetbal instemming. Mulder op doel is niet langer meer te handhaven. Vermeer is een prima keeper. Toch zijn er ook mensen die de overstap niet wensen. Of deze serieus te nemen zijn, valt te betwisten. Dit door de zwakzinnige spandoeken die werden geplaatst bij het Maasgebouw. Hier viel een bruine neus te bewonderen met een kruis er doorheen met daarnaast de tekst “Ebola Vermeer”.

Marco Overmars wordt ondertussen verguisd bij het Ajax-publiek. Hoewel de technisch directeur medeverantwoordelijk is dat de club een positief eigen vermogen van rond de 120 miljoen euro heeft, wordt hem de hand op de knip verweten. Hij staat inmiddels bekend als Marc Netto. Slechts zelden wordt er bij Ajax veel geld uitgegeven voor een speler. De vier miljoen voor Mike van der Hoorn was een uitschieter, die wellicht ook bewijst dat veel geld uitgeven aan een speler niet werkt. Ondertussen staat de Amsterdamse club wel voor een moeilijke beslissing. Gaat het de ploeg nog versterken na het vertrek van Daley Blind. Verschillende namen passeren de revue. Marco van Ginkel en Davy Pröpper zijn kandidaten die het niveau aankunnen, maar het niet zullen worden. Namen als Vejinovic, Zimling en Maduro vallen toch meer in de categorie ‘paniekaankoop. Nog een dag en dan hebben we het gewoon weer over een gelijkspel of nederlaag en worden de directeuren pas weer verguisd als de selectie toch niet blijkt te voldoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten