woensdag 31 december 2014

2015: Met Ieniemienie, Traincha, Guus Hiddink, Ebola, IS en Wilders

Het is zover: 2014 zit er bijna op, maar er staat alweer een nieuw jaar voor de deur. Het zal u niet verbazen, maar het is het jaar 2015. Het moet een nieuw tijdperk worden, waarin we de ellende achter ons gaan laten. Oorlog, verderf, ziektes en het stoppen van Knevel en Van den Brink domineerden 2014. Muzikaal beleefde ons landje wel hoogtepunten. Succes was er voor Mr. Probz en op het Songfestival hadden we de toen nog magische Ilse en Waylon. En ook sportief was het een mooi jaar met veel medailles in Sotsji, Terpstra die Parijs-Roubaix won en de derde plaats van Oranje op het WK. Maar nu 2015:

Opnieuw seksschandalen
Hadden we in 2014 het nieuws over Bill Cosby die zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel misbruik. De sekstape van Dave Roelvink en net voor het einde nog de dochter van Karl Heinz Böhm, keizer Franz Jozef uit de Sissi-film, die van zijn voetstuk viel. In 2015 zegt de glazen bol dat het opnieuw raak is. Ieniemienie komt met een boek waarin ze vertelt consequent te zijn aangerand op de set van Sesamstraat. “Er werden vuisten gestoken in plekken waar je dat niet wil hebben.”

Songfestival
Na het succes van Ilse en Waylon als The Common Linnets gaat in 2015 Trijntje Oosterhuis naar het songfestival. Alles lijkt goed te gaan wanneer de zangeres als Traincha de finale bereikt, maar op de dag van de waarheid in Wenen is ze opeens spoorloos. Na een avondje doorhalen met Anouk ligt ze haar roes nog uit te slapen. Twitter gaat los met de #waaristrijntje. De NS haakt in met een foto van een nieuw ontwerp van de Fyra met de tekst: “Niet het enige Trijntje dat niet op tijd komt.” Een tweet die op veel verzet van de Nederlandse Taalunie kan rekenen.

Guus Hiddink
In 2015 wordt bekend waarom Guus Hiddink sinds zijn aanstelling wat verward overkomt. Vladimir Poetin heeft een plan bedacht om geen last te hebben van het Nederlands elftal op het EK in 2016. Voor enkele oliemiljoenen moet de voormalig Russische bondscoach nog steeds meehelpen aan het bouwen van scholen en ziekenhuizen in de deelrepubliek Dagestan, in ruil daarvoor mag hij zich niet plaatsen voor het Europese toernooi. Doordat hij in maart voor het duel met Turkije de inmiddels gestopte Romano Denneboom oproept, valt hij door de mand. Live bij de Oprah van de Nederlandse televisie Humberto Tan doet hij zijn bekentenis.

Ebola, IS en Wilders
De Ebola-crisis wordt een halt toegeroepen in 2015. Nadat begin van het jaar ook in Europa veel besmettingen voorkomen, ontstaat er wereldwijd paniek. In Nederland is het bekendste slachtoffer PVV-leider Geert Wilders. Als hij op de Dam in Amsterdam in een quarantaine cel een speech houdt om Moslims de schuld te geven van de pandemie, dringt een IS-strijder de cel binnen. Door middel van een bom om zijn lichaam wil hij de politicus om het leven brengen. Echter gebeurt er iets wonderbaarlijks de stoffen in de bom in combinatie met de peroxide in het kapsel van Wilders blijkt het geneesmiddel te zijn van Ebola. Vanaf dat moment trekt hij de wereld rond om het woord van Allah te verspreiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten