woensdag 4 maart 2015

Raad van State: alcoholslot was drama voor staatskas

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen mag bestuurders die met een slok teveel op achter het stuur zijn gaan zitten geen alcoholslot meer opleggen. Reden daarvoor is het teruglopende aantal verkeersslachtoffers. ,,Het is wel de bedoeling dat het ons geld oplevert. Nu schafte de veroordeelde een alcoholslot aan en was de kous daarmee af”, zegt een woordvoerder namens de Raad van State. ,,Anders moeten we straks zelfs weer gas gaan boren in Groningen!”

Tot voor kort moesten bestuurders die met een alcoholpromillage tussen 1,3 en 1,8 in hun bloed betrapt werden, verplicht van het CBR deelnemen aan het alcoholslotprogramma. Jonge bestuurders hadden zelfs een ondergrens op 1 promille. Wanneer de betrapten niet wilden meewerken aan het programma, mochten ze vijf jaar lang niet rijden.

De Raad van State erkent dat de regeling van belang is voor het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers. ,,Toch moeten wij ook de overweging maken wat financieel de meest aantrekkelijke regeling is. En je stapt toch liever met een biertje extra op de auto in, dan dat je die niet kan betalen omdat we de accijns daarop moeten verhogen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten