zaterdag 31 december 2016

2017: Nieuwe hype, rijdende vechter, verkiezingen en Dirk Kuijt

Het is zover: 2016 zit er bijna op, maar er staat alweer een nieuw jaar voor de deur. Het zal u niet verbazen, maar dat jaar is: 2017. Het moet een nieuw tijdperk worden, waarin we de ellende achter ons laten. Oorlog, verderf, aanslagen en het afscheidsconcert van Gordon, daar werd 2016 door gedomineerd. Sportief beleefde ons land hoogtepunten met successen van Sanne Wevers, Tom Dumoulin en de handbalvrouwen. Alleen was er ook nog het debacle van de voetballers. Maar nu 2017:

Een nieuwe hype
In 2016 was er één hype die de zomer domineerde. Sommige plekken werden overspoeld met Pokémon Go-spelers. Inmiddels is de storm weer wat gaan liggen en dus Niantic alweer bezig met een nieuw spel te ontwikkelen. In samenwerking met Bassie en Adriaan komt er wederom een hype die zich richt op jeugdsentiment. Er worden diverse type clowns de straten opgestuurd. Rond Halloween bereikt het aantal spelers van de game, waarin je de potsierlijke grappenmakers moet opsporen in je wijk zijn hoogtepunt. Een verontruste vader slaat met een hakbijl in op de échte Bassie, omdat hij dacht dat een horrorclown zijn dochter lastig viel. Om de overleden clown te eren sluit elk programma op de Nederlandse tv die avond af met Dag vriendjes en vriendinnetjes.

De rijdende vechter
SBS komt met een nieuw tv-format. De hoge heren bij Talpa hebben vergaderd en hebben onderwerpen uitgewisseld. In 2016 wisten de tv-rechters en vechters Badr Hari en Rico Verhoeven veel tv-kijkers te boeien. Het doet hun besluiten om die twee te gaan combineren. Patty Brard gaat samen met Hari langs bij buren die overhoop liggen met elkaar. In plaats van een rechter die vertelt wie er gelijk heeft, komt Hari nu in beeld. De kandidaten mogen het opnemen tegen de vechter en wie het langs volhoudt, heeft gelijk. Het programma wordt echter na vier afleveringen van de buis gehaald. Een tennistrainer die ruzie had met een zakenman had geen zin in een gevecht en steekt Hari een mes in zijn halsslagader. Het leven van de Marokkaanse spierbundel kan maar ternauwernood gered worden, maar hij herstelt vervolgens snel en eind van het jaar verslaat hij Rico Verhoeven in een rechtstreeks gevecht.

Tweede Kamerverkiezingen
Op 15 maart worden de Tweede Kamerverkiezingen met een ruime meerderheid gewonnen door de PVV. De partij van Geert Wilders is met 38 zetels de grootste van Nederland. Er zijn weinig fracties die met samen willen werken met de winnaar van de verkiezingen. De VVD, die 29 zetels haalde, gaat uiteindelijk overstag. Om een meerderheid te hebben in de Kamer wordt er gelobbyd bij kleine partijen. Uiteindelijk weten de PVV en VVD een meerderheid te krijgen als DENK en Artikel 1 zich bij hun aansluiten. Sylvana Simons wordt aangesteld als minister van Binnenlandse Zaken en Tunahan Kuzu krijgt in ruil voor zijn steun de functie van minister van Buitenlandse Zaken.

Dirk Kuijt
Zondag 14 mei 2017 wordt de spannendste dag van deze eeuw voor alle Feyenoord-supporters. De club uit de Maasstad speelt die dag tegen Heracles Almelo en mochten de Rotterdammers winnen zijn ze voor het eerst sinds 1999 landskampioen. Feyenoord heeft het moeilijk en komt vroeg op achterstand. Uiteindelijk maakt Dirk Kuijt vlak voor rust de gelijkmaker. Toch lijkt de titel uit handen te glippen van de ploeg van Giovianni van Bronckhorst. Op het andere veld staat PSV namelijk voor tegen Ajax, daarom moeten ze winnen. Echter ver in de extra tijd maakt Dirk Kuijt alsnog de bevrijdende winnende treffer. Twee dagen later wordt bekend dat de onvermoeibare spits van Feyenoord positief heeft getest op kathode en anode. Hij schijnt zich jarenlang opgeladen te hebben als een Duracell-batterij. Alle doelpunten van Kuijt worden ongeldig verklaard en zo gaat de titel alsnog aan de Rotterdamse neus voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten