zaterdag 30 december 2017

Glazen Bol 2018: The Last Voice, Wereldkampioen Rusland, Trump vs. Jong-Un en #MeToo

Het is zover: 2017 zit er bijna op, maar er staat alweer een nieuw jaar voor de deur. Het zal u niet verbazen, maar dat jaar is: 2018. Het moet een nieuw tijdperk worden, waarin we de ellende achter ons laten. De dood van Eberhard van der Laan, het drama rond Nouri, de afschuwelijke aanslagen in Manchester, Stockholm en Barcelona en de buitenechtelijke affaire van Humberto Tan. Hoogtepunten waren er ook. Vooral sportief: Tom Dumoulin won de Giro en de voetbalvrouwen werden Europees kampioen. Alleen was er ook het debacle van de voetbalmannen. Maar nu 2018:

The Last Voice 
Na het succes van The Voice of Holland en The Voice Kids komt RTL komend jaar met The Voice Senior. Ook dit programma slaat in als een bom. Nederland wordt massaal verliefd op de oudjes, die ook nog eens barsten van het talent. John de Mol wil de succesformule graag nog verder uitmelken en verzint nog wat varianten. The Baby Voice wordt afgekeurd, omdat verloskundigen niet willen meewerken met zingende baby’s tijdens de bevalling. Maar The Last Voice wordt wel goedgekeurd. Op hun sterfbed zullen terminaal zieke mensen nog een laatste liedje zingen. Draaien de stoelen, dan krijgen ze een verlossende euthanasiepil. Het wordt een kijkcijferhit en dat doet Talpa besluiten onderzoek te doen naar een variant met BN’ers.

Rusland wordt wereldkampioen Het wereldkampioenschap voetbal staat op het programma in 2018. Helaas zonder Nederlandse inbreng, hoewel Dick Advocaat nog wel met Australië een gooi zal doen naar de wereldtitel. Het zit de Hagenees echter niet mee en hij wordt uitgeschakeld in de kwartfinale door Rusland. Het land dat de uiteindelijke wereldkampioen blijkt te zijn. Het team maakt vooral indruk, omdat ze verdacht fit zijn. Met grote ogen, opgepompte spieren en de longinhoud van 5 paarden en Dirk Kuijt vliegen ze over het veld heen. Toplanden als Frankrijk, Brazilië en Spanje vertrouwen het niet en vragen om een onafhankelijk onderzoek naar dopinggebruik. Dat komt er, maar uit het rapport gepresenteerd door hoofdonderzoeker Sepp Blatter blijkt dat er niks verdachts is waargenomen.

Noord-Korea vs. Trump De spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten lopen steeds verder op. Onder leiding van Kim Jong-Un worden er rakettesten steeds dichter op het Westerse grondgebied uitgevoerd. Wanneer een Amerikaans schip wordt geraakt en de bemanning maar ternauwernood kan ontsnappen, is de maat vol voor Donald Trump. Hij geeft opdracht om een atoombom af te vuren op Noord-Korea, maar krijgt dan net een selfie op Snapchat van zijn dochter Ivanka Trump. Zij heeft een Noord-Korea-filter gebruikt, waardoor het lijkt alsof ze in het land is. De Amerikaanse president kan net op tijd de atoombom annuleren en reist onmiddellijk af naar Noord-Korea. Daar gaat hij het gesprek aan met Kim Jong-Un. Ze kondigen aan alle kernwapens te vernietigen, want overal leven dochters en niemand wil dat zij door dit geweld om het leven komt. Ivanka Trump krijgt de Nobelprijs voor de vrede.

#MeToo De glazen bol was in 2014 een beetje wazig, maar zag dat de seksschandalen nog lang niet ten einde waren. Dat bleek in 2017 wel toen vrouwen en mannen massaal hun verhaal deden onder de noemer #MeToo. In 2018 komt het langverwachte boek van Ieniemienie alsnog uit, waarin ze vertelt consequent te zijn aangerand op de set van Sesamstraat. ,,Er werden vuisten gestoken in plekken waar je dat niet wil hebben.” Maar die onthulling staat niet op zichzelf. Ernie vertelt dat het helemaal geen banaan was, die in zijn oor zat. En ‘de slurf’ waarop het verhaaltje altijd uitgeblazen werd, was natuurlijk geen olifantenslurf. De misstanden bij Sesamstraat worden zo serieus genomen, dat het programma voortaan nog alleen na elf uur ’s avonds mag worden uitgezonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten