zondag 7 januari 2018

Ophefkalender week 1: Boefjes, dieven en misdragende mannen.

#Ophef! Dat kan echt niet hoor! Nee, echt niet! Wat doet hij nou? Foei! We kunnen niet zonder #ophef op social media meer. Daarom de ophefkalender. Dit is week 1!

Maandag: Omg! Dochter Madonna scheert oksels niet
Paniek! Lourdes, de 21-jarige dochter van Madonna, verschijnt met ongeschoren oksels op Instagram. Boze vingertjes, dat kan niet hoor! Maar tegen die boze vingertjes weer opgeheven armpjes, dat moet ze toch lekker zelf weten. Lekker kibbelen. Een fabrikant ruikt geld en biedt haar scheermesjes aan. En toen was het dinsdag en waren we het allemaal weer vergeten.

Dinsdag: Boef krijgt kechhulp voor onderweg
Rapper Boef is de ophefkoning van deze week. Door drie behulpzame vrouwen kech te noemen, heeft hij inmiddels de hele natie achter zich aan. Hoewel. Ja, ook links Nederland corrigeert Boef, maar vindt het ook wel opvallend dat nu het een jongeman met moslimachtergrond is, hij massaal veroordeeld wordt. Nou daar wordt nog een week over heen gediscussieerd, columns over geschreven en een heuse carnavalshit over gemaakt.

Woensdag: Storm!
Het waait, het woeit! Brr.. koud! Schade! Vliegtuigen vliegen niet. Maar op donderdag bleek het vooral een storm in een glas water.

Donderdag: Transavia stelen van de vriendin van de broer van Roos
Boehoe! Transavia diefjes! Ophef in YouTube-land. Tim Hofman schrijft een tirade op twitter, omdat Transavia een filmpjesreeks is begonnen, die wel heel veel op die van zijn vriendin lijkt. De Lize van de vliegtuigjes doet ook precies als de Lize van Tim. Ze draagt zelfs hetzelfde, maar ze doet het niet met Tim, toch? Nou ja, in ieder geval de filmpjes zijn nu offline. Er volgt een beetje onhandig excuus en door.

Vrijdag: Camiel Eurlings krijgt tik te verwerken
Einde verhaal voor Camiel Eurlings. Hij moet weg bij het IOC. Officieel stapt hij op. Maar zijn positie was nog minder houdbaar dan die van Marcel Keizer bij Ajax. Hij had een handgemeen met zijn vriendin, was daar te weinig open over. En toen ontstond er ophef, nog meer ophef. Vervolgens stond er iemand met een megagrote megafoon en die riep: OPHEEEEEF. Camiel dacht toen, ah ja dit gaat wel te veel over mij. Stapte op. Einde ophef?

Zaterdag: Wauw! Wie is de Mol in 5 landen?! Wauw!
Alle molloten kropen zaterdag weer uit hun holen. Kropen voor de tv. Werden verrast en riepen heel hard waaaauuuw. Vervolgens gebeurde er nog wat zieligs en riepen ze nog een keer heel hard waaauuuuw. Toen kwamen er een heleboel theorieën. Haakten de normale mensen weer af en gingen ze weer verder met hun normale leven.

Zondag: Jort, gedraag je!
Jort Kelder drukte zich wel heel verkeerd uit in zijn nieuwe radioprogramma. Een ontploffing volgde op social media, omdat hij had gezegd dat vrouwen hem regelmatig vragen of hij hen wil verkrachten. Dat hij later in de uitzending aangaf zich verkeerd te hebben uitgedrukt, maakte niet uit. De online slachting was begonnen. Jort moest van de radio af! Hij bood achteraf dan ook niet nogmaals zijn excuses aan, maar noemde de discussie vooral ironisch.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten