maandag 28 december 2015

2016: Aanslag in Nederland, Sabia, Amerikaanse president en Gordon

Het is zover: 2015 zit er bijna op, maar er staat alweer een nieuw jaar voor de deur. Het zal u niet verbazen, maar dat jaar is: 2016. Het moet een nieuw tijdperk worden, waarin we de ellende achter ons laten. Oorlog, verderf, aanslagen en het stoppen van Sesamstraat, daar werd 2015 door gedomineerd. Sportief beleefde ons land hoogtepunten met successen van Dafne Schippers, Tom Dumoulin en de handbalvrouwen. Alleen was er ook nog het debacle van de voetballers. Ook muzikaal ging het niet voor de wind met absoluut dieptepunt het optreden van Trijntje Oosterhuis op het Songfestival, echter was er ook nog goed nieuws: Gordon stopte met zingen. Maar nu 2016:

De populariteit van aanslagen
In 2015 waren er verschillende aanslagen in Parijs, de beelden van Charlie Hebdo en theater Bataclan staan nog in ieders geheugen gegrift. In 2016 haalt SBS6 dit spektakel ook naar Nederland. John de Mols productiebedrijf Talpa komt met De Aanslag on Holland. De voice-over in de studio kan amper zijn enthousiasme in houden, als hij de tekst uitspreekt: ,,Nog nooit eerder is er live in een tv-studio een zelfmoordaanslag gepleegd. Er wordt vanavond tv-geschiedenis geschreven. Patty, ben je er klaar voor? In 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1!!”  Toch is het niet het succes waar de zender op hoopt en wordt het programma na 1 uitzending vanwege tegenvallende kijkcijfers van de buis gehaald.

Sabia
Sabia was natuurlijk dé persoon van 2014. De soap rond haar had nog gekkere wendingen dan het leven van Laura Selmhorst in übersoap Goede Tijden, Slechte Tijden. Wie dacht dat we na de doodgeboorte van haar kindje niets meer van de Duitse voormalig voetbalvrouw zouden horen, komt bedrogen uit. Sabia heeft haar kinderwens nog niet laten varen en raakt opnieuw zwanger na een one night stand in Brussel. De wildste geruchten gaan de ronde. Uiteindelijk onthult ze in een exclusief interview in de Story dat Mark Rutte na een vergadering in het Europees parlement een verkeerde hotelkamer probeerde te betreden, die van haar. Sinds die dag heeft het tweetal een relatie. Eind van het jaar treden Sabia en Rutte in het huwelijksbootje en wordt ze de first lady van Nederland.

Amerikaanse presidentverkiezingen
Op 9 november wint Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De multimiljonair laat meteen weten dat hij een hek om het land heen laat bouwen. In het Witte Huis laat hij een zwembad aanleggen en vullen met miljoenen dimes. Ook laat hij een pretpark bouwen in de tuin van het statige presidentshuis. Nadat hij zich daar 10 dagen in heeft vermaakt, zegt hij dat hij eigenlijk geen zin meer in heeft om president van Amerika te zijn. Dan verlaat hij op handen en voeten de persconferentie en kwispelt hij als een hond. Net voor hij de hoek om verdwijnt, gooit hij zijn toupet af en begint hij te bulder lachen.

Gordon
Presentator en voormalig zanger Gordon vindt in het begin van 2016 eindelijk het geluk. Hij krijgt een relatie met een vrouw en besluit een gezinsleven te starten. Zijn glitterpakken hangt hij aan de wilgen, zijn hummer ruilt hij in voor een gezinswagen. In april maakt hij bekend dat zijn vriendin zwanger is. Hoewel er heftige verhalen volgen in de roddelbladen, de zwangere vrouw zou stevig doordrinken ondanks haar toestand, is het met kerst dan toch zover. Op kerstavond wordt het eerste kindje van de entertainer geboren. Hij is gek van geluk en in een speciaal belegde persconferentie maakt hij de naam van de kleine jongen bekend: René. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten