dinsdag 4 december 2012

Ik ben boos

Afgelopen weekend is er bij een voetbalwedstrijd tussen puberige jongentjes iets vreselijks gebeurd. Richard Nieuwenhuizen werd laf afgeslacht door drie jongens die alleen als tuig omschreven kunnen worden. Waarom zij dit deden? Omdat de slechts 41-jaar oude en vader van een zoon in de B3 van Buitenboys een paar verkeerde beslissingen maakte wat betreft buitenspel. Waar zijn we met zijn allen in godsnaam mee bezig. Om voor een simpel spelletje een man van het leven te beroven die in zijn vrije tijd voor zijn lol vlagt bij een voetbalwedstrijd.


Ik ben boos. Ik ben niet alleen boos. Velen zijn met mij boos. Alleen de KNVB die reageert lafjes. 'Er zijn nog maar een dozijn incidenten per jaar.' 'Het ging net zo goed.' Het zijn fucking twaalf incidenten te veel. Iemand die een scheidsrechter, grensrechter, trainer of supporter mollesteert op een voetbalveld hoort daar nooit meer te komen en een tijd opgesloten worden.

Dan was er nog zo'n bijdehandte misdaadjournalist. Deze moest zo nodig ook hier zijn mening over laten horen. Iets waar meneer Peter R. de Vries nogal vaak last van heeft. Zijn mening was dat er grensrechters waren die nogal vaak iritant partijdig waren voor de thuisploeg. Man donder snel op. Omdat iemand misschien partijdig vlagt, rammen we hem dood en steken we een vlag in zijn reet om te juichen dat het recht zege heeft gevierd?

En dan zal ik ook nog even boos worden op mijn eigen cluppie. Er zijn een aantal spelers, waaronder Kevin Strootman het passendste voorbeeld is. Hij vindt het normaal elke beslissing van de scheidsrechter aan te vechten met de grootste handgebaren en een geschreeuw dat ze in het Midden Oosten niet eens gebruiken tijdens een burgeroorlog. Vervolgens is hij bij het Nederlands elftal en PSV reserve-aanvoerder. Van kijk zo hoort het. Schreeuw de scheids vooral verrot.

Die amateurs en jeugdspelertjes kijken naar dit soort types. Het zijn hun idolen. Vervolgens wanneer een scheids of grensrechter een foute beslissing maakt, krijgen deze van de mindere goden ook zo'n reactie. Alleen deze hebben een mindere zelfcontrole en een hoger temprament. Ik stel dus voor laten we ons eindelijk is normaal gaan gedragen. Misschien helpt het en hadden we het eerder gedaan, had die jongen uit de B3 misschien nog wel en vader gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten