dinsdag 22 januari 2013

Erik Pieters: Een megalomane gek waarbij het wel mis moest gaan

Erik Pieters sloeg van de week zijn eigen onderarm aan gruzelementen. Dit verbaast niemand in zijn omgeving. Bij PSV was de status van Pieters allang bekend. Sinds hij een aantal seizoenen terug overkwam, heeft hij vrijwel de hele selectie afgewerkt, qua spelersvrouwen dan. Jan Reker wordt nog steeds op de camping uitgelachen door Huub Stevens, want ja ook de vrouw van Reker bleef  niet gespaard.

Maar naast deze acties zijn er nog veel meer redenen waarom Erik Pieters de rotte plek is in de selectie. De voetballer nam ooit een slang mee voor trainer Fred Rutten. Midden in de groepsbespreking trekt hij deze naar voren en roept: 'Kijk Fred, deze slist nog erger dan jij.' De hele selectie onder de banken van het gelach. Ook huidige trainer Dick Advocaat bleef niet gespaard. Wanneer Pieters terugkeert na een blessure op het veld heeft hij een advocaatje bij zich. 'Op de nieuwe trainer', roept hij om vervolgens het drankje te swaffelen om er echt een Dick Advocaat van te maken.

Het bleef hier niet bij. Ook jeugdspelers werden helemaal gek gemaakt. Wanneer hij bij zijn revalidatie met Jong PSV meetrainde, vond hij het nodig om regelmatig tegen een jeugdspeler aan te pissen. Keek Erik Pieters je met een blij, verdwaasd hoofd aan, dan wist je hoe ver het was. Ook Jetro Willems werd meegesleept. Wanneer Pieters voor het EK de dochter van Bert van Marwijk, de vrouw van Mark van Bommel, zou regelen, zou hij een peace teken in Auschwitz moeten doen.

Je zit nu waarschijnlijk te lezen en denkt wat een onzin en gelooft dit niet. Dat klopt ook inderdaad. Maar als Balotelli een raampje in had getikt, hadden we erom gelachen. Bij Erik Pieters wordt gezegd dat het zo een aardige jongen is en klinkt zelfs medelijden door. Zullen we gewoon met zijn allen zeggen dat het een domme actie is waar hij vooral zichzelf mee hebt. En dan maakt het niet uit of hij nou rustig, gek of zelfs gestoord is.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten