woensdag 6 maart 2013

Een legende in de sportwereld

Er zijn helden. Grote helden, kleine helden en tijdelijke helden. Legendes zijn er veel minder van. Zeker in de sportwereld. Waar sporters meestal weer van hun voetstuk vallen. Lance Armstrong won zeven keer de Tour, maar wel volledig gedrogeerd. Zidane zorgde door een kopstoot voor een eeuwige smet op zijn carriere.

Zijn er dan helemaal geen legendes in de sportwereld? Jawel, er loopt ergens in Engeland een man van 39 die oorspronkelijk uit Wales komt. Inmiddels meer dan 20 seizoenen is hij actief op het hoogste niveau. Dinsdag speelde hij met Manchester United tegen Real Madrid. Het was voor hem zijn duizendste officiele duel uit zijn loopbaan. Zijn naam is Ryan Giggs. Een legende in de sportwereld.

Meteen moet toegegeven worden dat Giggs ook niet brandschoon is. Zo gaat het hardnekkige gerucht dat hij met de vrouw van zijn broer naar bed is geweest. Echter is dat totaal niet relevant. Zeker in de Engelse voetbalwereld. Waar de spelers hun eigen vrouwen bedriegen met hoeren. Wanneer het er wel toe doet in de sportwereld is het als je John Terry heet. Die deed het met de vrouw van een ploeggenoot. En ja, dat is dan weer niet heel goed voor de samenwerking.

Maar Ryan Giggs blijft een legende op het voetbalveld. Sir Alex Ferguson had daarom ook besloten dat hij zijn jubileumduel in de Champions League moest spelen tegen Real Madrid. Het had zo mooi kunnen aflopen. Het begon ook goed. Giggs speelt een prima wedstrijd en de Engelsen komen op voorsprong. Helaas wou niet iedereen meewerken aan het feest. Niet in de laatste plaats de Turkse scheidsrechter Çakir. De beste man gaf een overdreven rode kaart aan Nani. Vervolgens maakten de Madridlenen snel de achterstand ongedaan en bekerden verder. Maar zelfs de scheidsrechter kan er niks aan veranderen. De uitslag ook niet. Ryan Giggs blijft een legende.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten