vrijdag 20 december 2013

Geert Wilders is een gevaar voor de samenleving

Met vrijheid van meningsuiting is helemaal niks mis mee. Dat zorgt ervoor dat als je het ergens niet mee eens ben, je het recht hebt om je er tegen te verzetten. In Nederland is dit totaal omgeslagen naar het onnodig kwetsen van mensen. Geert Wilders is hier een ster in. Er zijn helaas nog een kleine miljoen mensen die het eens zijn met de af en toe onbegrijpelijke uitingen van deze man. Het is zelfs zo erg dat wanneer Wilders een choquerende uitspraak doet hij in de peilingen omhoog schiet.

Na eerder een Polenmeldpunt heeft de PVV onder leiding van Wilders weer een nieuw idee gelanceerd: de anti-islamsticker.  Een sticker waarop de Arabische tekst ‘de islam is een leugen, Mohammed een crimineel, de Koran is vergif’ valt te lezen.  De Limburger durft hierbij te beweren dat deze tekst niet om te kwetsen is. Het is volstrekt idioot om dat te beweren. Puur omdat de tekst op zichzelf al kwetsend is. Daarnaast lijkt de sticker sprekend op de vlag van Saudi-Arabië. Minister Timmermans reageerde bij de NOS op een uitstekende manier hierop: ” Hun geloof beledigen is geen bijdrage aan de bestrijding van extremisme, maar speelt de extremisten juist in de kaart.” Dit is eigenlijk ook precies hoe ik erover denk. Vele gelovigen doen niemand kwaad met hun geloof.  Er is een radicale groep die acties onderneemt. Deze zijn bij het minste of geringste al over de zeik. Geert Wilders zegt dan tegen deze mensen dat hun geloof een leugen is, hun profeet een crimineel en hun bijbel vergif.

Geert Wilders is op deze manier een gevaar voor de samenleving. Dat hij zich zelf in gevaar brengt met rare uitspraken, moet hij helemaal zelf weten. Dat hij het er voor over heeft om met persoonsbeveiliging door het leven te gaan, kan ik misschien zelfs nog een beetje respect voor opbrengen. Maar door zulke extremistische opmerkingen zorgt Geert Wilders dat Nederland een doel wordt voor aanslagen. En dan mag je blij zijn met vrijheid van meningsuiting, als daar onschuldige mensenlevens voor op het spel worden gezet, streef je wellicht je doel voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten